
Det har vært noen hektiske måneder for den nye daglige leder i ImF-Ung, Andreas Evensen.
− Det har vært kjekt og hektisk. Det er mange ting som er i gang, sier ImF-Ung sin nye leder.
Han begynte 1. januar og har så langt hatt mye å ta tak i, som Awana- konferanse, lederkonferanse og styremøte i ImF-Ung og to nye ansettelser, av henholdsvis Trond Pundsnes og Karianne Hatlevik. Men Evensen er fornøyd med starten som sjef for ImF-Ung.
Mye goodwill
− Jeg opplever at jeg har møtt mye goodwill, ja, jeg er overrasket over at jeg har blitt møtt med så mye goodwill, oppsummerer han.
Arbeidsoppgavene han er gått inn i, er ikke helt ukjent for han fra jobben som barne- og ungdomsleder i ImF Midthordland.
− Jeg visste på forhånd hva jobben gikk ut på, men ansvar for ansettelser er nytt for meg. Den prosessen tok tid, men det vil forhåpentligvis være en stund til neste gang vi må ansette noen.
Styret
− Hvordan var første styremøte?
− Det var kjekt. Jeg prøvde å være flink gutt og sendte papirene på forhånd med femti siders vedlegg. Det er godt å komme i gang og bli kjent med hvem de i styret er, og vite hvordan de tenker og hva de gjør. Jeg er jo ansatt av styret.
− Hvordan er forholdet til styret?
− Det er godt. Vi fikk en god start. Det er viktig for meg at de får god informasjon om det som skjer, for eksempel når det gjelder Awana, slik at de kan gjøre en god jobb. Når det gjelder Awana, opplever jeg at styret er med på den satsingen vi gjør der. Jeg ønsker å bruke styret som en ressurs.
Endringer
Evensen kan også opplyse om at det skjer endringer i arbeidsoppgavene og stillingsinstruksen til barne- og familieleder Bjarte Vesetvik og lederkonsulent Otto Dyrkolbotn.
− Noen av Bjarte Vesetviks arbeidsoppgaver har blitt overtatt av Trond Pundsnes. Han har ansvar for materiell til leir og Kidscamp på Lyngdal Bibelcamp. Og jeg tar foreløpig ansvar for barne- og ungdomslederkonferansene, noe Vesetvik hadde ansvar for tidligere. Nå består Vesetviks arbeidsoppgaver i å reise på leir og forkynne, være redaktør for juleheftet Barnehelg og være hovedansvarlig for oversettelse og distribusjon av Awana-materiell, forklarer Evensen.
Lagssatsing
Når det gjelder Otto Dyrkolbotn, så var det meningen han som lederkonsulent skulle gå inn i en satsing på ledere og et nettverk for ledere.
− Vi fikk dessverre lite respons på det. Men Otto Dyrkolbotn vil være engasjert i ledertrening til Awana og forkynne på ungdomsleir og sitte i styret for GuttogJente.no. Og så har vi jo lagssatsingen. Vårt mål om å ha 450 lag innen 2020 gjelder fortsatt, selv om det har vært mye trykk på Awana i det siste, sier Andreas Evensen.