Du trenger: 

  • Musliblanding eller annen frøblanding (gjerne frø/korn du vet noe om)
  • Om du har tid:
    Finn bilder av blomster, planter, trær som kommer fra et lite frø. Gjerne de som hører til de frøene du velger å bruke. Vis barna bildene på ppt e.l. mens du snakker.
  • Bibeltekst:
    Jer. 11, 29:
    «For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.» 

Andakten:
Et lite frø. Det rommer alt. All informasjonen om hvordan den ferdige blomsten, treet, planten skal se ut når den er utsprunget, det ligger allerede inne i det lille frøet.

Kast gjerne frøene ut på noen av barna, evt legg dem i hånden deres.

La dem få se på frøet mens du snakker videre. Hvert enkelt menneske er nøye planlagt og skapt av Gud. Du rommer så fantastisk mye mer informasjon enn disse frøene. Gud har til og med en plan med hva du skal bli når du vokser opp. Han har mange GODE fredstanker for deg og livet ditt. Vil du vite hva de er? Vi må aldri tro på mennesker som prøver å få oss til å føle oss ubrukelige eller i veien. Gud vet hva du kan bli, hvor fantastisk mye glede du kan gi til et annet menneske.

Som et solsikkefrø som blir til en nydelig solsikke! Det kan virke rart og ubegripelig for en som bare har sett frøet. Men vi vet at frøet forandrer seg og vokser når det får gro. Slik er det også med deg. Uten tvil! La Gud få vise deg hva Han vil med ditt liv. La Han få hjelpe deg å vokse….

Amen.