Du trenger:
Appelsin (eller en annen frukt du klarer å spise med skallet på)

Bibeltekst:
: «Smak og se at Herren er god.»

Andakten:
Har du noen gang sagt at du ikke liker en matrett du ikke har smakt på? Har du noen gang latt være å snakke med noen du ikke kjenner fordi du ikke liker hvordan de ser ut? Har du noen gang blitt overrasket over noe du trodde var på en måte, men som ikke var slik?

Hvordan kan vi egentlig vite noe før vi har prøvd det selv?

  • vi kan stole på det andre forteller 
  • vi kan følge tradisjoner eller forventninger 
  • vi kan stole på at tidligere erfaringer automatisk gjelder i flere sammenhenger 
  • vi kan tro vi vet utfra det vi ser/tolker 

Hva om det gir oss feil informasjon/resultat…. ?
Ta frem appelsinen. Se på denne appelsinen f.eks. Den har en fin farge, og den kan virke god – men hvordan kan vi vite om den er god? Vi kan smake på den…

Begynn å spise appelsinen med skallet på, mens du snakker videre. For de fleste så er det ikke en positiv å spise en appelsin med skallet på. En må komme til kjernen – noen må vise hvordan en skal spise en appelsin.

Slik kan det også være med Jesus. Vi kan fortelle andre hvem Han er, og hvordan Han er. Men hvert enkelt menneske må ”smake” Han selv.

Men hvordan ”smake”? Og hvordan komme til selve innholdet? Jo, da er det godt å ha noen med seg som kan vise veien. Noen som kan forklare vanskelige ord og spørsmål. En som kan gå i lag med….

Vi vil gjerne at vennene våre skal tro på Jesus og komme til himmelen. Men viser vi de hvem Jesus er? Hjelper vi de til å komme inn til kjernen?

2 kommentarer.