Bollestad

Olaug Vervik Bollestad fortalte historien om hvordan hun ble en kristen, på årsmøtet til ImF Rogaland på Nærbø lørdag 26. april.

Frelsesarmeen.

Hun vokste opp på Jørpeland i Ryfylke. Moren tilhørte
Frelsesarmeen, mens faren var stålverksarbeider, rødfarget politisk og ingen kristen. Bollestad gikk i Frelsesarmeen selv til hun var 14 år. Det var få ungdommer der, og Bollestad bestemte seg for å prøve Jørpeland bedehus. Første møte hun gikk på der, viste seg å være et årsmøte.
– Jeg satte meg på bakerste benk og så mange blankpussede isser og «kranser» foran meg, skildret Bollestad foran en lydhør forsamling.

En god arm

Den taleføre ungjenta med kruspermanent og iført boots og farens flanellskjorte, tok ordet i en sak om mulig hamburgersalg på bedehuset. Det medførte en del negative kommentarer, men søndagsskolelærer Georg Jakobsen la armen rundt henne og sa noen gode ord som satte seg fast. Like etter ble tenåringen spurt av Alfred Hellvik og Otto Fjelde om å være med i styret for Ryfylke og Jæren Indremisjon (nå Normisjon region Rogaland), noe hun svarte ja til.

– Slik traff jeg Jesus. Jeg møtte en som la armen rundt meg, sa Bollestad.

Hornsalt

I tillegg til søndagsskolelærer Jakobsen trekker Bollestad fram
Ingeborg Sørhus, en eldre dame som bodde i nabolaget.

– Hun hadde ingen barn selv, og hun så meg og inviterte meg hjem til seg. Jeg kan ennå kjenne lukten av hornsaltet hun hadde i jødekakene hun bakte, fortalte Bollestad. Av Sørhus fikk ungjenta Rosenius’ andaktsbok, og hun fikk forklaring på ulike språklige bedehusuttrykk.

– Språk er viktig for at vi skal fatte evangeliet, understreker Bollestad.

Fellesskap

Hun utdannet seg til sykepleier og flyttet til Ålgård. I 2000 fikk ektemannen hjerneblødningen, noe han kom over uten men.

– Vi hadde drevet en barnegruppe i kjelleren vår på Ålgård i mange år, og i sykdomsperioden var det sterkt å oppleve et fellesskap som brydde seg om oss, forteller Bollestad.

Politiker

Hun ble kommunestyrepolitiker i 2003 og var ordfører i Gjesdal i perioden 2007-13. I fjor høst ble hun innvalgt på Stortinget for Rogaland KrF.

– Den samme Jesus som jeg møtte som 14-åring, har jeg med meg på Stortinget, sa Bollestad.

Les om Bollestad og de politiske sakene på sambåndet.no