Påskepreik 2020

En annerledes påske

Det nærmer seg en annerledes påske uten normale møter, leirer og gudstjenester.

For å gi et lite bidrag til fordypning i påskebudskapet, lager vi i ImF-UNG fire videoandakter (preik.tv) der daglig leder Andreas Evensen tar for seg noen av påskehendelsene i Bibelen og hva de betyr for oss i dag.

Palmesøndag, skjærtorsdag, langfredag og 1.påskedag vil det bli publisert en videoandakt på nett med en liten ressurspakke.

Pakken vil inneholde spørsmål til refleksjon og samtale, forslag til bibeltekster en kan lese m.m.

Videoandaktene kan sees alene eller sammen med andre, og ressurspakken kan brukes i hjemmet eller i en gruppe (på nett).

Dersom en forsamling, ungdomsarbeid eller gruppe ønsker å bruke videoandaktene som en del av et møte som vises digitalt, er dette mulig.

Ta kontakt for mer info

For å vite mer om innholdet i andaktene før en bestemmer seg for å bruk i forsamling, kan kontaktpersoner som ønsker det få manus på e-post torsdag eller fredag denne uken.

Ta kontakt på andreas@imf-ung.no dersom dette er aktuelt.

Palmesøndag – Tema: Kongen kommer til deg

Tema: Kongen kommer til deg

I en usikker tid kan vi tro på en Gud som holder sine løfter. På palmesøndag viser Jesus at han er oppfyllelsen av Guds løfter om Messias, og at han er fredskongen som kommer til deg i din situasjon.

Preiketekst: Matt 21,1-11

Se flere ressurser på Preik.tv

Tema: Få surdeigen bort

Hva er egentlig greien med surdeigen? I denne andakten får du høre mer om dette og hva det betyr i våre liv.

På skjærtorsdag samlet Jesus disiplene til påskemåltidet for å minnes Guds redningsaksjon i Egypt.

Både redningsaksjon og måltid peker fremover mot det som Jesus skulle gjøre for hele verden, og den uønskede surdeigen minner oss på at vi trenger å bli renset og vende oss til Gud med våre synder.

Preiketekst: 1Kor 5,6-8

Se flere ressurser på Preik.tv

Tema: Jesus døde for meg. Punktum.

På langfredag døde Jesus på korset, og ved troen på ham er vi som var syndere blitt rettferdige for Gud. Det er ikke noe vi skal trekke fra eller legge til. Gud viser sin kjærlighet til oss på korset, og det er denne ubetingede kjærligheten og frelsen som forvandler oss. Andreas deler sin oppdagelse av dette da han leste Romerbrevet 5,6-9.

Preiketekst: Rom 5,6-9

Se flere ressurser på Preik.tv

Tema: Alt blir bra!

Alt blir bra. Vi har ikke bare et håp som gjelder dette livet, men et håp som strekker seg utover dette livet. 1.påskedag er dagen vi kan glede oss over at graven er tom, og at Jesus lever. Jesus vant over døden for oss, og på samme måte som han stod opp igjen skal vi også gjøre det en dag. Alt blir bra til slutt for den som tror!

Preiketekst: 1Kor 15