Mange setter seg nyttårsforsett.
Nyttårsforsett er ofte et ønske om å forbedre seg på områder i livet. Noen bestemmer seg for å begynne å trene, spise sundere eller bruke mer tid på familien. Som oftest klarer man å holde nyttårsfortsettene en stund, men mange klarer ikke å holde nyttårsforsettene over tid.

Har du noen nyttårsforsett som kristen?
Noe du skal forbedre deg på? Når vi leser Bibelen ser vi at den kommer med mange formanninger til oss kristne. Formanninger er noe Bibelen oppmuntrer oss til å gjøre fordi det er Guds gode vilje og ønske for oss. Bibelen snakker om vekst for Guds barn, og det handler på sett og vis om at vi skal forbedre oss. I Kolosserne 3.16 står det at Kristi ord skal bo rikelig blant oss. Det er en formanning. Det betyr at Guds ord ikke bare skal bo hos oss, men det skal bo rikelig. Bibelen og dens verdier skal få stor plass i våre liv, og den skal prege oss.

Jeg tror mange kristne har et nyttårsforsett om å bruke mer tid på Guds ord i 2012.
Hvordan skal vi klare det? Erfaringen for de fleste av oss er vel at det ikke alltid er like lett. Men jeg tror det som ofte mangler er disiplin og gode rutiner. Det rare er jo at vi får til dette med disiplin og rutiner på andre livsområder så hvorfor er det så vanskelig med Guds ord? Mange har faste dager og klokkeslett som de trener på. De fleste av oss pusser tennene 2 ganger om dagen. Vi sørger for å få i oss nok mat i løpet av dagen. Alt dette handler om disiplin og rutiner. Av og til får jeg inntrykk av at det er ukristelig å snakke om disiplin og rutiner i kristne miljø.

Men er det egentlig det?