Utarbeidet av Grete-Marita Heiseldal 
Du finner disposisjoner til to bibeltimer og en kortere andakt. Til bibeltimene er det også utarbeidet et lite opplegg for gruppesamtale.

Last det ned her

Disposisjon
Det er viktig å huske på at disse disposisjonene bare er ment som et utgangspunkt for bibeltimene og andakten. Bli godt kjent med bibelteksten selv, og gjør opplegget til ditt eget.

Vær konkret
Når man skal ha bibelundervisning for barn, er det gull verdt å ha noe konkret som barna kan se på. Bilder, en videosnutt, figurer, lego/duplo etc. I tillegg er det viktig å bruke seg selv for alt det er verdt. Bruk armer og ben, varier stemmeleie, lev deg inn i situasjonen og kle deg gjerne ut. Det er kjempespennende for barna om du kler deg ut og dramatiserer enkelte sekvenser!

Dialog og deltakelse
Barna kan også gi deg mye hjelp under bibeltimen eller andakten. Bruk dialogen med dem aktivt, og du vil se at de kan ha mange gode innspill og spennende spørsmål. Ta dem også gjerne med i enkle dramatiseringer.

Et lite tips 
Begynn eller avslutt gjerne bibelfortellingen med å ta barna med i en bønn. Ha for eksempel et kubbelys (Jesuslys) som illustrerer at Jesus er til stede. La et av barna tenne lyset. Spør om noen har bønne- eller takkeemner. Lykke til med forberedelsene! Håper dette opplegget kan være til hjelp og inspirasjon. Så ønsker jeg dere Guds rike velsignelse over det arbeidet dere står i. Hilser dere med ordene i Jes 9,6: «For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herreveldet er lagt på hans skulder, og hans navn skal være: Underfull Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far og Fredsfyrste.»

Smil fra Grete-Marita Heiseldal