Av Eirik S. Ravnskog

Påmelding til vårens Ten-leir har vært så overveldende at det er satt opp en ekstraleir. Ungdomssekretær Åge Nygård, er svært begeistret for de mange påmeldte til leirene.

– Det gikk ikke mange timene før den første var fulltegnet. Det har vært venteliste og full pakke med en gang, smiler han.

Ikke første gang 
Dette er ikke første gang de har sett seg nødt til å oppføre en ekstra helg til tenåringene.

– I fjor høst måtte vi rydde unna en helg. Da hadde vi to helt fulltegnede leirer, med 80 deltakere per leir, sier han.

– Og oppskriften på suksessen?

– Vi har ikke noe superopplegg, men vi ønsker å være veldig tydelige på det som har med Bibelen å gjøre, og på det vi formidler om troen. Vi har bibeltimer med forkynnere som er tydelige på denne vinklingen.

Dette tror jeg også tiltrekker ungdommen; de vet hva de får, og det trigger dem til å delta på leir, sier Åge. 

Slåsskamp 
Temasamlinger og minikonserter står også på programmet og Audnastrand har dessuten flere ute-aktiviteter å by på, bl.a. kanopadling, volleyball og aktivitetsløyper. Under sommerleirene er de ofte innom KVS Lyngdal for å drive med diverse aktiviteter. Kretsen har også et godt samarbeid med Åpne Dører og i fjor vinter hadde de blant annet et opplegg som dreide seg om bibelsmugling.

– Da var ungdommene ute i skauen, på flukt fra soldater og vakter, forteller han. Noe harmløst basketak i møte med «fienden» gjorde seg visst også gjeldende, ifølge Nygård.

Rekrutterer unge ledere 
Leirstedet har heller ingen problemer med å skaffe til veie nok ledere.

– Det er mange som sliter med å skaffe ledere, mens vi opplever det som en veldig velsignelse, sier han, og forteller om at det til helgen er ventet så mange som femten ledere, deriblant fire ektepar, til en leir for 2. og 3. klassinger.

– Leirene har vært utrolige med henhold til lederutvikling. Vi har ungdommer som går i 8. og 9. klasse som står i kø for å være ledere, sier han, og legger til at han er ubetinget positiv til rekrutteringen av såpass unge folk, også de som ikke har en bevisst tro.

– De gjør en kjempejobb og tar ansvar, og det er her de har mulighet til å bli forankret i Guds Ord.

Hjertebarn 
Åge Nygård, som selv har vært med i gamet i 22 år, forteller at Ten-leiren er blitt som et hjertebarn for ham.

– Her møter jeg igjen mange etablerte ungdommer for å mimre og snakke om Jesus.

Mest av alt har han en forventning om at ungdommene skal ta egne valg, følge Jesus og oppleve et kall til fornyelse og tjeneste.

– Man kan ikke oppleve noe større enn dette. Det er ikke det veldig kule opplegget, men vi er tydelige på det som har med forkynnelse å gjøre.

– Det jeg ser frem til, er at ungdommene får et mer bevisst forhold til Gud, blant annet gjennom lederansvar og samtale, sier han, og understreker betydningen av å ta ungdommene på alvor:

– Det er så utrolig mye nød der ute, og vår oppgave er å ledsage dem til Ham.