lagskonsulent-slide

Av Vilhelm Viksøy

Det har stått på drømmeplanen lenge og i sommer ble det også nedfelt i strategiplanen; En egen lagskonsulent som kan arbeide med å styrke barne- og ungdomsarbeidet i ImF-UNG.

Et mål å etablere nye lag
– Vi har brukt mye tid i strategiarbeidet og snakket sammen om hva Gud minner oss om for vår tid. Det er blitt ganske klart for oss at å etablere nye lag er noe av det viktigste vi skal gjøre framover, sa daglig leder Kenneth Foss til Sambåndet i august i fjor.
En økning på 25 prosent i antall lag før året 2020 er målet – det vil i praksis si en nettovekst på 85 lag i forhold til i dag.

Lagskonsulenten på plass
– Det var noe i denne satsingen og visjonen som appellerte til meg, sier Otto Dyrkolbotn, som nå får ansvaret for å nå dette målet som den nye lagskonsulenten. Otto er 40 år, jobber som lærer i ungdomsskolen og bor i dag på Sotra. Her vokste han også opp og hadde da sin tilknytning til et lite bedehus. Men det var først i studietiden i Sogndal han «fikk en levende relasjon til Gud», som han selv kaller det.
– Etter dette har jeg alltid ivret for det kristne ungdomsarbeidet, sier han.
– Hvorfor det?
– Det er viktig å gi unge en forankring i et kristen felleskap. Noen av dem er i en hverdag der de ikke treffer andre kristne, og da er det viktig å ha andre å støtte seg på. Det er ikke alltid så enkelt å stå alene.

En pioner
Nå er han tilbake på Sotra og har sin tilknytning til et lokalt bedehus. I tillegg er han og familien aktiv i Pionerkirken i Bergen, slik han også var i Sogndal. Han tror denne bakgrunnen, som ikke bare handler om indremisjon, vil være en styrke.
– Jeg har sett mye bra arbeid hos mange og er etter hvert blitt mer opptatt av det som forener framfor det som skiller oss. Kanskje gjør bakgrunnen min at jeg har litt andre in-putt å komme med, sier han.

Starter i august
Otto er også klar på at han ikke skal gjøre den kommen jobben alene når han starter for alvor fra august måned.
– Jeg kan jo ikke gjøre dette arbeidet selv. Det er jo ikke jeg som skal start og drive lagene, sier han med et smil.
– Min jobb er å motivere andre og selge inn visjonen. Jeg kan sette dem i bevegelse, sier den ferske lagskonsulenten.
Hvordan det skal skje, har han ikke svarene på ennå. Så har han da også et halvt år før jobbskiftet er en realitet.
– Men jeg har alltid likt å finne på ting og utfordre andre på samme måte som at jeg liker å bli utfordret selv og at det skjer noe.

Ung-sjef Kenneth Foss er glad for å ha lagskonsulenten på plass.
– Dette kjennes veldig godt! Det å få ansette lagskonsulent er det første skrittet mot 450 lag, sier Kenneth som har forventninger til jobben Otto skal gjøre.
– Otto er en spennende type. Han er aktiv i et lokalt barne- og ungdomsarbeid på Turøy bedehus og har i hele sitt voksne liv hatt et engasjement for barn og unge både gjennom jobb og på fritiden. Han har erfaring fra forkynnelse, er far til 4, har en bedehus-identitet samtidig som han har impulser fra andre kristne sammenhenger, sier Foss, som synes det er spennende å ansette en som ikke er en «typisk» ImF-er.
– Vi våger generelt for lite på Guds vegne. Vi er alt for forsiktige. Jeg håper gjennom denne ansettelsen og fokuset vi skal ha framover, at vi skal nå ut til flere barn og unge med evangeliet i Norge.