Strategiprosesser, visjoner og tilsynelatende stadig nye planer har et frynsete rykte blant en del kristne, og det er sikkert grunner for det.

Noen ganger ble det bare med de fine ordene, og nok et dokument ble liggende nytteløst i skuffen. Det tryggeste er på mange måter å fortsette som før.

Likevel har altså ImF-UNG nettopp vedtatt ny visjon, verdier og en strategiplan som går frem til 2025.

Les mer om dette her!

Det er en fare for at strategiplanen lider samme skjebne som diverse andre planer, men det skal ikke skje uten kamp. Saken er at det egentlig ikke er et alternativ å fortsette helt som før, i hvert fall ikke dersom vi vil at alle barn og unge i Norge skal kunne kjenne, elske og tjene Jesus Kristus.

Vi mister for mange som vokser opp i kristne sammenhenger, og vi når for få uten kristen bakgrunn. Generalsekretær i Laget, Karl Johan Kjøde, omtaler det som at vi står ovenfor en krise i det kristne ungdomsarbeidet, og han har tall fra Lagets ferske spørreundersøkelse som understøtter dette.

Vi kan gjøre det samme som før og forvente et annet resultat, eller vi kan gjøre endringer som vi tror må til for at situasjonen skal endre seg.

Alt ordner seg ikke ved at ImF-UNG sin plan blir satt ut i livet, men mye kan likevel skje dersom foreldre blir utrustet til å disippelgjøre sine og andres barn, og en ny generasjon ledere blir trent til å lede an i årene fremover.

Vil du bidra?