Daglig leder i ImF-Ung er ansatt som arrangements- og markedsansvarlig i Indremisjonsforbundet.

Av Petter Olsen, Sambåndet

– Jeg har kjent på en stund at jeg var klar for nye utfordringer, sier Kenneth Foss (45) til sambåndet.no.

Foss er i dag daglig leder for en av norges største kristne barne- og ungdomsorganisasjoner, ImF-Ung, som er utskilt fra Indremisjonsforbundet (ImF) som egen organisasjon. Denne stillingen har han i praksis hatt i 19 år. I den nye jobben får han ansvar for ImFs arrangement, i hovedsak Lyngdal bibelcamp (LBC) og den nye lederkonferansen. I tillegg kommer markedsansvar.

Søkte ikke
Da stillingen ble lyst ut, med søknadsfrist 15. august, kom det inn åtte søknader. Navnet til Kenneth Foss finnes ikke i denne bunken.

– Før sommeren hadde jeg egentlig slått det fra meg. Men så snakket jeg med en del folk i løpet av sommeren, som mente at jeg ville passe godt i stillingen. Og dagen da søknadsfristen gikk ut, signaliserte jeg min interesse overfor generalsekretær Erik Furnes, røper Foss – og legger til:

– Både Erik Furnes og ImF for øvrig kjenner meg godt, og etter etter 20 år «i systemet» har en ikke så mye å skjule. Jeg tror det er en styrke at jeg kjenner sammenhengen godt og har et stort nettverk, konstaterer Foss.

Godt kvalifisert
Han mener han har egenskaper og erfaring som gjør at han vil passe godt i den nyopprettede stillingen.

– Jeg liker å administrere og organisere og ha struktur på ting. Bibelcampen kjenner jeg godt, og jeg har vært med i prosessen for lederkonferansen, sier Foss.

Han vedgår at markedsbiten av stillingen vil by på mer ukjente oppgaver.

– Samtidig er det en kjensgjerning at ImF de siste årene ikke har hatt noen i staben med et særlig søkelys på å betjene faste givere og å jobbe med inntektene. Jeg tror jeg vil kunne gjøre en god jobb også på dette området, sier Foss.

Les hele saken på sambåndet.no