Blir du med?
9.mars – 16.mars inviterer Familie & Medier alle til å delta på «Skjermfri uke». 
 
Slå av?
Denne uken skal tv-er, pc-er og spillkonsoller være avslått når vi kommer hjem fra skole eller jobb. Mobiltelefonen skal ikke brukes til å surfe med eller spille spill. Dette skal være en hel uke fri fra alle skjermer som krever vår oppmerksomhet.

Skjermfri i fastetiden
Familie & Medier vil at «Skjermfri uke» skal bevisstgjøre oss på egen mediebruk og hjelpe oss til å ta regien i vår mediehverdag. Denne uken er bevisst lagt  til fastetiden, da dette er en god tid for bibel, bønn og stillhet.

 
Familie & Medier er en “pro medie”-organisasjon, men ser at ukritisk mediebruk vil kunne gi utfordringer, både som menneske og som kristen (som strengt tatt er et unaturlig skille…). 
 
Angstfornemmelser?
En interessant reaksjon til nå, er at noen uttrykker at de får angstfornemmelser ved tanken på en skjermfri uke.
 
«Da vil jeg si at vi allerede har oppnådd noe godt, at de må reflektere litt over egen mediebruk – og kanskje egen avhengighet.» Sier Jarle Haugland Daglig leder i Familie & Medier. 
 
Les mer om uken på fom.no/skjermfri.

Vinn gavekort på kr.1000,- fra Stormberg eller brettspill.no
De som registrerer seg til denne uken på fom.no/skjermfri, vil også kunne delta i en konkurranse der det er mulig å vinne gavekort på kr.1000,-, ett fra Stormberg og ett fra brettspill.no.
 
Les mer om konkurransen på fom.no/skjermfri 
 

Blir du med på Skjermfri?

2 kommentarer.

  • Hei, eg likar svært godt prosjektet og skulle ynskje eg kunne vore med på det for eg stiller meg veldig kritisk til mediebruken i dagens samfunn, spesielt blant unge. Men det vil vera umogleg for dei i den vidaregåande skulen å kunna delta på ei slik veke, dessverre. All lekse og kommunikasjon med lærarar skjer vida pc, og utan pc kan ein ikkje gjera stort.