Av Petter Olsen

Driftslederen for Lyngdal Bibelcamp (LBC) gleder seg til en ny sesong, som starter 1. juli og løper i fire uker fram til 28. juli.

Motto.
– Jeg tenker på mottoet for campen; «ferie gir hvile – Guds ord gir kraft». Her får du altså en fantastisk mulighet til å kombinere, utdyper Kjetilstad.
I tillegg til bibeltimer på formiddagstid og møte på kvelden, er det eget opplegg for barn (Kidz camp) og unge (ungdomscampen).

Kommer igjen.
– De som har vært her som barn, kommer ofte tilbake med campingvogn som voksne, særlig de som vil ha helårsplass. Både barn og voksne får Guds ord med seg på veien, og så er det jo sant at dersom ungene har det godt, har de voksne det godt også, sier Kjetilstad.
Når driftslederen, som er fra Suldal men nå bor i Lyngdal med familien sin, tar seg en tur ned på campen om kveldene, merker han den gode stemningen.
– Folk sitter ute og koser seg, særlig når det er fint vær, selvsagt. Og om, som det heter i sangen, «sola ikke skinner på ruta inn til meg», så ligger Sørlandsbadet like ved, det er turmuligheter, og mange avlegger også Dyreparken i Kristiansand et besøk mens de er her, forteller driftslederen.

Ledig i uke 27.
Om belegget i år kan han opplyse at uke 30, med generalforsamling for ImF, på det nærmeste er fullbooket hva overnatting angår. Videre er det bra med bookinger også i uke 28 og 29, mens det fortsatt er mye ledig i uke 27.
– Vi håper jo at det fylles opp, sier Kjetilstad.
Ifølge et anslag er 7000 mennesker innom LBC i kortere eller lengre tid i løpet av sesongen.
– Og det har ikke blitt færre med årene, sier Bjarne Kjetilstad.

Sommerjobb til unge.
Driftslederen, som er utdannet fengselsbetjent, har en todelt stilling. Han begynte å jobbe som internatleder ved KVS Lyngdal for om lag tre år siden, og i tillegg er han altså driftsleder for LBC.
– Jobben som driftsleder går ut på å planlegge sesongen, følge opp de 51 helårsplassene og få tak i arbeidere. Jeg har ikke noe med selve programmet å gjøre, der ønsker jeg å rette en stor takk til ImF på Bildøy for den jobben de gjør, sier Kjetilstad.
Om lag 20 ungdommer får sommerjobb på LBC, og driftslederen har inntrykk av at det er en populær arbeidsplass blant de unge.
– Forarbeidet er veldig viktig, og hvis vi har gode folk, skal det jo i prinsippet gå av seg selv, sier Kjetilstad.

Spent på GF
Driftslederen er også medlem av ulike komiteer, så som riggekomiteen for årets GF. Han hadde selv bare vært innom LBC noen få ganger som gjest før han begynte i jobben. Har han så noen spesielle forventninger til årets sesong?
– Generalforsamlingen blir veldig spennende, for min del også hvordan det vil fungere på campen. Når det gjelder selve GF-programmet, liker jeg veldig godt å lytte til Marit (Stokken) og Irene (K. Alnes), og en av talerne, Klaus Muff, er svoger til min søster, røper Bjarne Kjetilstad.