Av Petter Olsen

Det opplyser driftsleder Bjarne Kjetilstad ved Lyngdal Bibelcamp på spørsmål fra Sambåndet.
– En kvinne som ringte og meldte seg på mandag 10. juni, sa at hun hadde fått spørsmålet om å være utsending den helgen, sier Kjetilstad.

Forsinket brev.
Generalsekretær Erik Furnes i ImF opplyser – og beklager – at invitasjonsbrevet med fullmaktskjema først ble sendt ut til lokalforeningene i slutten av mai, en måned seinere enn vanlig.
– Dette er en glipp hos oss i administrasjonen, sier Furnes – og legger til at det ikke er noen som har etterlyst brevet overfor kontoret på Bildøy.
Generalsekretæren viser også til at tidspunktet for GF ble varslet lenge før jul i fjor.
– Vi håper på et rush av påmeldinger framover, og at mange av dem som har meldt seg på bibelcampen, også melder seg som utsendinger, sier Furnes.
Fra Si-Reiser, som hadde ansvar for påmeldingen til GF blant annet i 2011, får Sambåndet opplyst at det fram til 16. juni det året var påmeldt 137 voksne før 16. juni. Det er uvisst hvor mange av disse som var utsendinger, men tendensen er likevel at langt flere meldte seg på GF før enn etter 16. juni i 2011 – tre mot én side i bookingboka, for å si det billedlig.

Håper på 300.
Forbundsstyreleder Sverre Dag Ljønes i ImF tror også at det forsinkede brevet er årsaken til så få påmeldte per 10. juni i år.
– Det er tragisk dersom dette skal føre til at det blir færre utsendinger enn det ellers kunne blitt. For vi hadde håpet å komme opp i de drøyt 300 vi hadde i Molde i 2009 (se faktaboks), sier Ljønes.
Ljønes påpeker at det ikke finnes noe lovfestet krav til et visst antall utsendinger.
– Men at det kommer mange, bygger likevel under at forbundet betyr noe, understreker han.

Bygge bro.
Lederen i forbundsstyret viser til at innholdet strategiplanen, som er en av
sakene på GF, er «bygd nedenfra».
– Det er viktig for oss i forbundet å vite hva vi kan gjøre for kretser og foreninger. Og vi ønsker å bygge bro mellom alle typer forsamlinger slik at vi blir en enhet, sier Sverre Dag Ljønes.

Ring Lyngdal.
Driftsleder Bjarne Kjetilstad i LBC opplyser at telefonnummeret folk kan ringe for å melde seg på, er 38 33 06 00.
– Alle rom og leiligheter i GF-uka er nå utleid, men det er plass til telt, campingvogner og bobiler, sier Kjetilstad.
Bibelcampen har fått leie et jorde som gir 50-60 ekstra campingtomter til GF, som altså går av stabelen 24.-28. juli.