Vinnerlaget Goal Op i dyp konsentrasjon. Fra v. Jon Ivar Holm, Ingeborg Elise Græsdal og Jan Peter Haugland. Foto: Brit Rønningen
Vinnerlaget Goal Op i dyp konsentrasjon. Fra v. Jon Ivar Holm, Ingeborg Elise Græsdal og Jan Peter Haugland. Foto: Brit Rønningen

Av Brit Rønningen – Sambåndet

Finalen i årets salomokonkurranse gikk av stabelen i går på Karmel bedehus i Blomsterdalen ved Flesland. To vinnere skulle kåres, en i aldersgruppe 5.-7. klasse og en i aldersgruppe 8.-10. klasse.

– De har fire omganger, to med oppgaver om Samson og Gideon og to med oppgaver om generell bibelkunnskap, forteller salomosjef Bjarte Vesetvik.

Interessant med Bibelen

Først ute var 5.-7. klasse for å teste sine bibelkunnskaper. De tre lagene som kjempet om de tre første plassene i årets konkurranse, var Møre barne- og ungdomskole Lag 1 fra Herøy, Jess Romsdal fra Molde og MoBibel-agentene Lag D fra Molde. MoBibel-agentene vant, mens Jess Molde kom på andre plass, og Møre barne- og ungdomsskole kom på tredje plass.

– Det var spennende å være med og kjekt å vinne. Jeg var med på laget i fjor, og jeg ville være med i år også, sier Tobias Time fra MoBibel-agentene.

– Det er veldig interessant å lære om Biblen. Det er spennende å lese om forskjellige folk og historier. Vi leste masse på forhånd, forteller Silje Tufte, også fra MoBibel-agentene.

Hun leser i Bibelen hjemme av og til.

Artig å vinne

Så var det 8.-10. klasse sin tur. Der var det Goal Op fra Molde, Norheimsund Lag A fra Norheimsund og Kjeller’n Namsos NLM Lag A fra Namsos som hadde kvalifisert seg til finalen. Goal Op gikk av med seieren, mens Kjeller’n kom på andre plass, og Norheimsund Lag A kom på tredje plass.

– Det var kjempeartig å vinne, sier Ingeborg Elise Græsdal fra Goal OP.

Hun har deltatt i konkurransen siden hun gikk i 5. klasse, og hun vil gjerne delta til neste år. Det samme vil hennes lagkamerater Jan Peter Haugland og Jon Ivar Holm.

– Jeg synes det er fint med en konkurranse som hjelper en med å lese Bibelen. Så treffer en venner en ikke ser så mye ellers, fortsetter Ingeborg Elise.

Hun synes spesielt den siste omgangen med oppgaver var vanskelig.

Salomosjef Bjarte Vesetvik er godt fornøyd med årets konkurranse.

– Det gikk bra. De var flinke og kan mye, synes han.

Vinnerlaget MoBibel-agentene Lag D med diplom, fra v. Silje Tufte, Tobias Time, Elias Vesetvik Muri. Foto: Brit Rønningen
Vinnerlaget MoBibel-agentene Lag D med diplom, fra v. Silje Tufte, Tobias Time, Elias Vesetvik Muri. Foto: Brit Rønningen

Resultat

5.-7. klasse:

MoBibel-agentene (Molde): 56 poeng
Jess Romsdal (Molde): 44,5 poeng
Møre barne- og ungdomslag: 44 poeng
8.-10. klasse:

Goal op (Molde): 49,5 poeng
Kjeller’n (Namsos): 48,5 poeng
Norheimsund Friskule (Norheimsund)

Flere bilder fra helgen ser du på facebooksiden vår