På basaren 31. januar kom det inn mer penger og flere folk enn forventet. Foto: Herborg Kari Evensen
På basaren 31. januar kom det inn mer penger og flere folk enn forventet. Foto: Herborg Kari Evensen

Siste lørdag i januar inviterte Midthordland Indremisjon (MI) til dugnad for å få inn penger til barne- og ungdomsarbeidet. Resultatet ble 100 000 kroner.

Av Brit Rønningen – Sambåndet

− Det var et nytt prosjekt. På grunn av den økonomiske situasjonen så det skummelt ut i høst for barne- og ungdomsarbeidet. Det er ikke nok med det som kommer inn i kollekt. Vi tenkte at basar er en måte å få inn penger på. Vi ville fokusere på barne- og ungdomsarbeidet, forteller barne- og ungdomsleder Andreas Evensen i MI.

Lørdag 31. januar gikk basaren av stabelen i gymsalen på Danielsen barne- og ungdomsskole. Programmet besto av andakt, sang av barnekoret, åresalg og presentasjon av arbeidet.

God erfaring

− Det var en god erfaring. Vi fikk inn 100 000 kroner. Det kom inn mer penger og det kom flere folk enn ventet. Rundt 140 personer kom. Av disse var det 50 barn, sier Evensen.

Arbeidet med basaren begynte i fjor høst. Evensen innrømmer at det har vært mye jobb.

− Vi måtte skaffe gevinster fra bedrifter, og vi måtte skaffe sponsorer. Jeg er fornøyd med gevinstene, særlig en signert Brann-drakt. Vi har fått mye hjelp av tidligere barnearbeider Henny Kvilhøysvik, sier han.

Bedre kjent med arbeidet

− Vil dere gjenta suksessen?
− Vi må vurdere om vi vil gjenta det. Det kan godt hende. Folk syntes det var bra at vi laget en happening for å fokusere på arbeidet og hva vi gjør, svarer Evensen.

Pengene som er samlet inn, vil gå til å lønne to ansatte i barne- og ungdomsarbeidet.
− Tror du at dere har rekruttert flere på basaren?

− Det er vanskelig å si om vi har rekruttert flere. Men de som var med, ble bedre kjent med sammenhengen de står i, og arbeidet som foregår. Og det er veldig positivt, sier Andreas Evensen.